Deze website maakt gebruik van cookiesDe vlinderstruik snoeien

De vlinderstruik is een mooi stuk bloemen dat afstamt uit de helmkruid familie. De vlinderstruik is een plant of eigenlijk bloem met een grote omvang, ze komen vaak voor in de prachtigste kleuren die je maar kunt bedenken, denk maar eens aan de kleuren licht blauw, paars en goud geel. De vlinderstruik komt vaak voor, in nederland, in de tuin. Veel huishoudens houden een vlinderstruik in de tuin voor de sier. De vlinderstruik heeft ook nog allerlei andere effecten en werkingen maar hier straks meer over. De vlinderstruik bloeit ongeveer vanaf begin lente tot het begin van de herfst. De vlinderstruik kan moeilijk tegen forse kou en sterft daarom dan ook als het kouder wordt dan -15 graden. De vlinderstruik kan je ook in het wild tegenkomen. De vlinderstruik kom veel voor bij meertjes en rivieren. De vlinderstruik wordt zo genoemd omdat rond deze vlinderstruik vaak vlinders aanwezig zijn. De vlinderstruik trekt als het ware vlinders aan. Doordat de vlinderstruik allerlei verschillende bloemknoppen heeft, heeft de vlinderstruik genoeg voeding voor de vlinders en bijen. Door deze sterke geur die de vlinderstruik afgeeft lokt trek hij de vliegende dieren makkelijk aan.


vlinderstruik-hortensia

Tegenwoordig heb je een hoop bloemenfokkers die allerlei verschillende soorten bloemen proberen te fokken. Zo ook met de vlinderstruik, de fokkers proberen bijzondere vlinderstruiken te ontwikkelen zodat ze deze vervolgens kunnen doorverkopen omdat deze zo bijzonder is. In het wild kom je vaak wat lichtere kleuren tegen betreft de vlinderstruiken. Vaak zijn de fokkers hier op tegen en willen zij ongelofelijk opvallende en mooie kleuren ontwikkelen betreft de bloembladeren. Om een voorbeeld te geven; in het wild kom je licht paarse vlinderstruiken tegen je komt er nooit een tegen die donkerpaarse bloembladeren heeft. De fokkers kunnen met speciale formules en andere zaad van andere planten deze bloembladeren donkerder laten worden. Zo kun je ook vlinderstruiken met bijvoorbeeld blauwe bloembladeren ontwikkelen, wat totaal niet natuurlijk is.


Om een vlinderstruik te snoeien moet je goed rekening houden met hoe je het doen, wanneer je het doet en waarom je het doet. De vlinderstruik moet je eigenlijk iedere winter snoeien. Je snoeit de vlinderstruik om hem weer te jonger te maken, zo kan hij lekker mooi groeien en zal hij vers blijven. Als je de vlinderstruik gewoon laat bloeien en dus geen onderhoud aan levert dan zal de vlinderstruik verouderen en zal hij gaan rotten en worden de takjes zacht van binnen. Zorg er ook duidelijk voor dat je de takken op tijd snoeit want als deze eenmaal bevriezen gaat de vlinderstruik dood en kun je hem afkappen, wat natuurlijk niet het ideaal is.Een vlinderstruik kan enorm mooi en groot opbloeien, helaas vergt de vlinderstruik wel een hoop moeite en onderhoud. Je moet de vlinderstruik elk jaar opnieuw snoeien en bijhouden. Doordat de vlinderstruik ongeveer 3 meter groot kan worden kun je er natuurlijk moeilijk bij om deze te snoeien, daarom moet je de vlinderstruik vanaf de onderkant snoeien. Vaak gebruikt men een grote ijzerschaar om de vlinderstruik te snoeien.